Vingubbar

Vingubbar
Foto: TV4

Vingubbar

Av: Crister - Piteå

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Somriga jordgubbar marinerade i vin med vaniljkräm.

Cristers vintips: J.P torrt vitt vin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g jordgubbar
  • 4 msk strösocker
  • 2,5 dl vin, vitt, gärna torrt

vaniljkräm

  • 0,5 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • färsk citronmeliss
  • digestivekex

Gör så här

  1. Snoppa och skölj jordgubbarna.
  2. Skiva i smala skivor och lägg i en skål.
  3. Tillsätt socker och blanda om försiktigt så att sockret fördelas jämt.
  4. Häll över vinet så det täcker jordgubbarna.

Vaniljkräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Vispa äggulor, vaniljfrön och socker till en ljus krämig smet.
  3. Vispa grädden i en egen skål och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Servera med jordgubbarna i botten av ett glas och toppa med vaniljkräm.
  5. Avsluta med en kvist citronmeliss och digestivesmulor på toppen.