Crêpes med räkor och krabba

POPULÄRT
Crêpes med räkor och krabba
Foto: TV4

Crêpes med räkor och krabba

Av: Rolf - Jönköping

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40m

Crêpes fyllda med räkor och krabbkött, serveras med söt och syrlig cumberlandsås.

Dryckesförslag: Cava Lacrima Baccus alt. Mariestad öl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Crêpes

  • 3 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 0,5 krm salt

Fyllning

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 200 g frysta räkor, med skal
  • 2 krabbklor
  • riven ost, till gratinering

Servering

  • Cumberlandsås
  • sallad

Gör så här

Crêpes

  1. Vispa ägg, mjöl, smör och grädde till en smet. Låt svälla i en kvart.
  2. Grädda smeten till lövtunna crêpes, de får ej vara tjocka.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smör i en panna och vispa ner mjölet. Slå i grädden och salta och peppra lätt. Låt svalna.
  3. Hacka räkor och krabbkött och blanda i. Hacka färsk dill och blanda.
  4. Fyll crêpesen med fyllningen. Strö över osten och gratinera i ugnen ca tio minuter.

Servering

  1. Serveras de nygratinerade crêpen med Cumberlandsås och lätt sallad.