Crêpes med karamellcrème och syltad apelsin

2 röster

Ljuvligt goda crêpes fyllda med hemgjord vaniljkräm med karamell samt syltade apelsinskal.

Visa mer

Du behöver

Syltat apelsinskal

  • 2 apelsiner
  • 4 nejlikor
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten

Karamellcrème

  • 6 äggulor
  • 100 g socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång

Crêpes

  • 4 ägg
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 50 g smält smör
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Syltad apelsinskal
    Skala apelsinerna med en potatisskalare. Förväll skalen i vatten. Häll av vattnet.
  2. Tillsätt socker, vatten och nejlikor till skalen. Koka skalen i ca 15 minuter tills de är mjuka. Låt svalna i sockerlagen.
  3. Tag ur de syltade skalen ur lagen och hacka dem med en kniv. Servera de hackade skalen tillsammans med apelsinfiléer.
  4. Karamellcrème
    Snitta och skrapa vaniljstången. Smält sockret till ljus karamell i botten på en kastrull. Tillsätt vaniljskrap och stången. Slå på grädden och låt koka upp.
  5. Rör ihop äggulor och maizena i en bunke. Slå den kokande karamellgrädden över äggblandningen och vispa ordentligt. Skrapa tillbaka allt i kastrullen igen och eftersjud crèmen så att den reder sig tjock. Låt svalna till rumstemperatur innan den används.
  6. Crêpes
    Vispa ihop ägg, mjöl, socker, salt och smält smör till en jämn smet. Rör i mjölken. Låt svälla i 30 minuter innan crepesen gräddas.
  7. Servering
    Servera de nygräddade crepsen med syltade apelsinskal och karamellcrème.
8 december 2017

Laddar fler recept