Crèpes med jordgubbar

Crèpes med jordgubbar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crèpes med jordgubbar

8 ingredienser

Crèpes är franska pannkakor som ska ha lite mindre storlek och är fyllda med något gott, både som dessert eller till förrätt. Färska bär gör dem mycket fräscha.

Ingredienser

portioner

Crèpes med jordgubbar

  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • ca 1 l jordgubbar, skivade
  • 1-2 msk Grand Marnier eller pressad apelsin
  • florsocker

Gör så här

Crèpes med jordgubbar

  1. Blanda smeten, låt svälla 10 minuter.
  2. Grädda små crèpes.
  3. Skiva bären, smaksätt med likör eller apelsin, samt eventuellt florsocker.
  4. Fyll crèpen, rulla ihop och servera.