Crêpes med getost, valnötter och honung

Håkan Thörnström

Crêpes med getost, valnötter och honung

16 ingredienser

Matiga crêpes som fylls med getost, rostade valnötter, timjanpicklad lök och honung. Hur gott som helst!

Ingredienser

Crêpes

  • 4 ägg
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 krm salt

Timjanpicklad lök

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 3 gula lökar

Servering

  • getost
  • valnötter, rostade
  • spenat
  • honung

Gör så här

Crêpes

  1. Vispa ihop ägg, mjöl, socker, salt och smält smör till en jämn smet. Rör i mjölken. Låt svälla i 30 minuter innan crepsen gräddas i stekpanna.

Timjanpicklad lök

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och timjan. Skala och skiva löken tunt. Vänd i löken i den varma lagen och låt svalna. Lyft ur löken och låt den rinna av innan den används.

Servering

  1. Servera de nygräddade crêpsen med getost, rostade valnötter, spenat, honung och den timjanpicklade löken.