Crème Ninon

1 röst
30 m
4

Gräddig löjromstoppad grönsakssoppa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök el motsvarande schalotten
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 500 g frysta ärtor
  • 1 dl vispgrädde
  • ett par droppar citron
  • salt
  • peppar
  • naturell yoghurt
  • 4 msk löjrom (veg alt. finhackad morot)
  • gräslök

Gör så här

  1. Fräs löken i oljan, får ej ta färg.
  2. Tillsätt vinet. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Ärtorna och buljongen hälls i matberedaren och mixas slät. Tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp på sopptallrikar. Ringla över lite yoghurt och toppa med löjromen (el morot). Dekorera med 3-4 gräslöksstrån.
10 november 2015

laddar fler recept

Laddar fler recept