Crème brulée med blandade bär

Crème brulée med blandade bär
Foto: Tv4

Crème brulée med blandade bär

Av: Peter - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Det här receptet ger dig en underbar crème brulée med blandade bär som passar perfekt som dessert på en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,74 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 passionsfrukter
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 0,75 dl bär, exempelvis åkerbär, hjortron, björnbär, hallon eller smultron
  • 1 msk strösocker, till bären (beroende på hur söta de är)

Gör så här

  1. Hetta upp vattnet med cirkulatorn till 85 grader.
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer, mixa ihop 30 sekunder.
 Häll upp i en ziplock-påse. Lägg i påsen i vattenbehållaren. Fäst den i en kant med en eller två klämmor. Kör 15 minuter.
  3. Ta upp påsen, fördela innehållet genom att röra påsen över en skärbräda några gånger. Lägg i ytterligare 15 minuter. Blanda försiktigt ihop bär och socker.
  4. Ta upp påsen.
Klipp av en bit i ena hörnet av påsen.
Fördela ut innehållet i fyra formar.
 Ställ i kylskåp 4-8 timmar, gärna ett helt dygn innan servering.
  5. Ta ut formarna vid servering. Strö på farinsocker på toppen av varje form, rikligt. Bränn av ytan med brännare.
 Strö på ytterligare ett lager av farinsocker.
 Bränn av igen, innan servering.
 Toppa med bären.