Crème brûlée med bär

Crème brûlée med bär
Foto: TV4

Crème brûlée med bär

Av: Mikaela - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

1,5 h

Klassisk crème brûlée som bakas i vattenbad och serveras med färska bär.

Dryckestips: Moscatel de setubal

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 50 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl standardmjölk
  • 2,5 dl grädde
  • rörsocker, till avbränning
  • 200 g blandade bär, hallon och blåbär

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker och innehållet som du skrapat ur vaniljstången. Slå på mjölk och grädde och vispa vidare en stund (2-3 minuter).
  2. Fördela bruléen i 4 ugnssäkra små formar. Ställ dessa i en form och fyll på vatten i formen (vattenbad).
  3. Grädda bruléerna i vattenbadet i 120 grader i ca 1-1,5 timme (ska vara något stelnade).
  4. Ta ut bruléerna och låt kallna.
  5. Vid servering, strö över råsocker och bränn av med en brännare. Garnera med bären.