Crab cakes med wasabimajonnäs och kålsallad

Crab cakes med wasabimajonnäs och kålsallad
Foto: Köket

Crab cakes med wasabimajonnäs och kålsallad

20 ingredienser

40 m

Klassiska crab cakes med mycket smak och härlig krispig yta. Servera med wasabimajonnäs, kålsallad och pommes.

Ingredienser

portioner

Crab cakes

  • 2 ägg
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g krabbkött (eller crabsticks)
  • 0,5 röd paprika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 chilifrukt
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 limefrukt, saften

Kålsallad

  • 0,25 rödkål
  • 0,5 spetskål
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 msk neutral olja
  • salt

Wasabimajonnäs

  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1-2 msk wasabipasta (efter smak)

Servering

  • pommes frites
  • koriander

Gör så här

  1. Rör samman ägg, Hellmann´s majonnäs, panko och salt. Låt svälla medan du finhackar krabbkött, paprika, lök, chili och koriander. Rör samman och smaka upp med limesaft. Smeten kommer vara ganska lös.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Forma biffar med blöta händer och klicka ut i stekpannan. Du kan ta hjälp av stekspaden för att hålla ihop biffarna. Stek på båda sidor tills de fått fin färg och en krispig yta.
  3. Strimla kålen och blanda runt med limesaft, olja och salt.
  4. Blanda alla ingredienser till wasabimajonnäsen. Smaka efter hur stark wasabismak du vill ha.
  5. Servera crab cakesen med kålsalladen, majonnäsen och eventuellt lite pommes frites.