I samarbete med Hellmann's

Crab cakes med wasabimajonnäs och kålsallad

0 röster
40 m
4
Crab cakes med wasabimajonnäs och kålsallad
Foto: Köket
40 m
4

Du behöver

Crab cakes

  • 2 ägg
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 2 dl pankoströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g krabbkött eller crabsticks
  • 0,5 röd paprika
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 chili
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 lime, saften

Kålsallad

  • 0,25 rödkål
  • 0,5 spetskål
  • 0,5 lime saften
  • 1 msk neutral olja
  • salt

Wasabimajonnäs

  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 röd lök, finhackad
  • 1-2 msk wasabipasta, efter smak

Servering

  • pommes frites
  • koriander

Gör så här

  1. Rör samman ägg, Hellmann´s majonnäs, panko och salt. Låt svälla medan du finhackar krabbkött, paprika, lök, chili och koriander. Rör samman och smaka upp med limesaft. Smeten kommer vara ganska lös.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Forma biffar med blöta händer och klicka ut i stekpannan. Du kan ta hjälp av stekspaden för att hålla ihop biffarna. Stek på båda sidor tills de fått fin färg och en krispig yta.
  3. Strimla kålen och blanda runt med limesaft, olja och salt.
  4. Blanda alla ingredienser till wasabimajonnäsen. Smaka efter hur stark wasabismak du vill ha.
  5. Servera crab cakesen med kålsalladen, majonnäsen och eventuellt lite pommes frites.
12 april 2018

Fler goda recept