Couscous med ratatouille

Couscous med ratatouille
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Couscous med ratatouille

14 ingredienser

Couscous är den nya sortens snabbmat. För en rent vegetarisk måltid passar grynen utmärkt att servera med en fransk grönsaksröra, ratatouille.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl couscous
  • 2 dl grönsaksbuljong, kokande
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk smör
  • vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • timjan eller oregano
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Fräs dem i olja och tillsammans med en pressad vitlöksklyfta, eller lägg i ett par hela klyftor om du vill ha mildare vitlökssmak.
  2. Häll på tomatkross och krydda med salt, peppar, en gnutta socker och eventuellt lite timjan eller oregano. Koka grönsaks-röran på svag värme i minst 30 minuter.
  3. Häll kokande buljong över couscousgrynen och låt dem svälla i 10 minuter. Fluffa till dem med gaffel och värm dem med en klick smör. Servera med grönsaksröran.