Fransk husmanskost som har blivit en klassiker världen över. Försök få tag i en ungtupp så blir den allra bäst. Traditionen bjuder att man har samma vin i glasen som i grytan.
Stycka kycklingen i 4 bröstbitar och 4 lårbitar. Krydda bitarna med salt och peppar och pudra över vetemjöl. Skala lökarna och vitlöken, rensa champinjonerna och strimla fläsket grovt.
Stek fläsket i en aning smör i medelvarm panna, lägg över det i en gryta. Stek kycklingen och pressa över vitlöken, häll över rödvin och buljong och lägg i kryddbuketten. Koka upp och koka sakta i 10 minuter. Tillsätt svamp och lök och koka ytterligare 30 minuter på svag värme under lock.
Hacka persiljan. Kantskär brödskivorna och skär dem i trekanter. Stek dem i lite smör på medelvärme. Lägg upp kycklingbitarna i en serveringskarott. Kör grönsakerna till puré i en matberedare eller mixer med lite av buljongen. Red av såsen med purén, smaka av med salt och peppar från kvarnen och häll såsen över. Lägg brödskivorna i karotten och strö över persiljan.