Cookie dough-tryfflar på kikärtor

Cookie dough-tryfflar på kikärtor
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Cookie dough-tryfflar på kikärtor

11 ingredienser

Det må låta som en jättekonstig smakkombination, men lita på Leila, det här är verkligen supergott!

Se hur Leila gör sitt eget mandelsmör här!

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 förp kikärtor [410 g]
  • 3 msk honung
  • 1 msk kokossocker
  • 4 msk mandelsmör
  • 0,5 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 75 g mörk choklad 70 %, hackad

Överdrag

  • 200 g mörk choklad 70 %, smält

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet.
  2. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare.
  3. Häll över i en skål och blanda ner mandelmjöl och hackad mörk choklad för hand.
  4. Rulla till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ i frysen för att stelna.
  5. Smält mörk choklad i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa tryfflarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller sked. Förvara i kyl.