Klassisk coleslaw

Coleslaw ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk coleslaw

8 ingredienser

Coleslaw är en finstrimlad kålsallad, lent krämig av dressing och lite syrlig av vinäger. Laga gärna coleslaw dagen innan den ska ätas, så att smakerna får gifta sig ordentligt.

Ingredienser

portioner
  • 7 dl vitkål, fint strimlad
  • 1 morot, stor, riven
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1,5 dl gräddfil

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint. Skala och riv moroten grovt.
  2. Lös upp sockret i vinägern. Vispa därefter ner majonnäs, sellerisalt och vitpeppar. Rör ner gräddfilen och smaka av.
  3. Blanda kålen med morötterna och vänd ner såsen. Ställ salladen kallt över natten.