Coconut shrimp cake Barbados-style

Coconut shrimp cake Barbados-style
Foto: Tv4

Coconut shrimp cake Barbados-style

Av: Rozann - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

30 m

Festlig förrätt med räkkakor med en smakrika salsablandning på avokado, tomat och mango.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Salsablandning

  • färsk koriander
  • färsk persilja
  • 1 tomat
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • majonnäs
  • limefrukt
  • salt
  • chilifrukt

Räkkakor

  • 400 g räkor
  • salt
  • peppar
  • 0,25 knippe gräslök
  • 1 tsk paprikapulver
  • chilipulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 dl riven kokos
  • olja (eller kokosnötsolja)

Gör så här

Salsablandning

  1. Hacka ihop färsk koriander, persilja, tomat, avokado, mango och en klick majonnäs och blanda till en sallad. Smaka av med lime, salt och chili.

Räkkakor

  1. Hacka räkorna och blanda samman dem med salt, peppar, paprikapulver, gräslök, chili, hälften av det uppvispade ägget och 1 matsked mjöl. Pressa samman dem och forma till kakor.
  2. Ta fram 3 medelstora skålar. Kombinera mjöl, salt och peppar i en. Häll den andra hälften av ägget i den andra skålen. Kombinera ströbröd och kokos i den tredje skålen.
  3. Doppa räkkakorna i mjölet, sedan ägget och dra sedan kakorna i kokosnötblandningen, pressa försiktigt så att blandningen fäster. Man vill ha mycket kokos på varje kaka.
  4. Lägg de klardoppade kakorna på en tallrik tills man doppat alla.
  5. Tillsätt rikligt med olja för att täcka botten av en stor stekpanna eller kastrull på mediumvärme. Stek varje kaka i partier - lämna dem inte i pannan. Stek och vänd kakorna efter 2 minuter och stek på andra sidan i 2 minuter eller tills det blir guldbrunt.
  6. Serveras direkt på salsablandningen.