Coconut clafoutis med körsbär

coconut clafoutis med körsbär
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Coconut clafoutis med körsbär

14 ingredienser

Lyxiga clafoutis med körsbär, mandel och kokos. Servera gärna med vaniljdoftande grekisk yoghurt. Clafouti är en klassisk fransk dessert som ofta görs med just körsbär.

Ingredienser

portioner
  • ca 200 g körsbär (frysta, tinade)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl lönnsirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 lime, skal av 1
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 äggulor (ekologiska)
  • kokosolja och kokosflingor, till formen
  • sötmandel, hyvlad (eller mandelspån)

Till servering

  • grekisk yoghurt
  • 0,5 krm vanilj
  • ev lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl med vetemjöl, lönnsirap, vaniljpulver och rivet limeskal.
  3. Tillsätt kokosgrädde, hela ägg, äggulor och vispa slätt.
  4. Smörj och "bröa" 6 portionsformar som är cirka 10 cm i diameter och häll i smeten.
  5. Lägg i körsbären med lite mellanrum och strö över hyvlad mandel eller mandelspån.
  6. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter, tills gyllene och smeten har stannat till.
  7. Blanda vanilj och ev lönnsirap med yoghurt och servera en klick till varje.