Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

Phildelphia Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple
Foto: Köket

Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

10 ingredienser

20 min + tid i kyl

En vacker och krämig pannacotta att bjuda på till julfest eller nyårsmiddag. Pannacottan är smaksatt med clementin och toppas med mörk choklad, clementinklyftor och granatäpple.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 clementiner, saften + 1 tsk rivet skal
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Garnering

  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 clementiner, i klyftor
  • 0,5 granatäpple
  • ev guldpulver

Gör så här

  1. Riv det yttersta skalet av clementinerna och pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Blanda grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma gräddblandningen och låt smälta.
  3. Vispa upp Philadelphia i en bunke tillsammans med clementinsaft och skal. Vispa ner den varma grädden.
  4. Fördela smeten i 4 portionsglas. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
  5. Garnera med fileade clementinklyftor, hackad mörk choklad, granatäpplekärnor och eventuellt ätbart guldpulver.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia Frozen saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer