”Clean eating” cashew truffles

30 m
40 st

Dessa ljuvliga nöttryfflar har en lätt kolaton, trots att de inte innehåller någon kola. De ska doppas i mörk härlig choklad och är ett ypperligt naturgodis till julbordet. För att de ska tåla att ligga framme i rumstemperatur (utan att smälta) måste chokladen
tempereras. Det är enkelt, följ bara receptet nedan. Sesamfrön rostar man i en torr kastrull på spisen. /Leila

11 december 2016
30 m
40 st

Du behöver

  • 250 g dadlar, urkärnade
  • 200 g osaltade cashewnötter
  • 2 nypor flingsalt
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 nypor flingsalt
  • 300 g mörk choklad, 70 %

Gör så här

  1. Mixa dadlarna med cashewnötter och flingsalt någon minut, till en slät massa. Rosta sesamfröna i en torr kastrull på spisen. Tillsätt dem till dadlarna och blanda dem med massan.
  2. Finhacka chokladen och smält 100 g av den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Ta bort från värmen och smält ner resterande choklad under omrörning. När chokladen svalnat helt är den tempererad.
  3. Rulla nötmixen till bollar och doppa dem i chokladen. Lägg dem på ett galler över bakplåtspapper så de får droppa av. Förvara tryfflarna framme eller i lufttät låda i kylen.
Kommentera receptet

Fler goda recept