Gravlax-sashimi med senapssås

0 röster
20 min
4
Gravlax sashimi med egen sås och soja
Foto: Tv4
20 min
4

Du behöver

  • 300 g gravad lax av mittbiten

Sås

  • 6 msk Skånes grovmalen senap
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk strösocker
  • 2 knippen dill (rejäla knippen, inte kruka)
  • 2 dl majsolja
  • 1 krm hel vitpeppar, stött

Gör så här

  1. Skär laxen i sockerbitsstora kuber.
  2. Sås
    Mixa senap, socker och vinäger.  Klipp ner dillen lite i taget och mixa. Häll i majsoljan långsamt under mixning. Smaka av med vitpeppar och låt stå svalt.
  3. Severa laxkuberna med sesamfröcrisp och soja att doppa i.
22 maj 2013
Kökets kurser

Fler goda recept