Citrussallad på blodapelsin toppad med pesto på morotsblast

Citrussallad på blodapelsin toppad med pesto på morotsblast
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Citrussallad på blodapelsin toppad med pesto på morotsblast

10 ingredienser

30 min

Fräsch dessert med blodapelsinfiléer i morotsjuice toppad med en pesto gjord på morotsblast och hasselnötter.

Ingredienser

portioner

Citrussallad

  • 4 blodapelsiner
  • 1 morot, i tunna slantar
  • 1 dl morotsjuice

Pesto på morotsblast

  • blast från 1/2 knippe morötter
  • 0,5 l bladspenat
  • 1 dl-2 dl olivolja
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 blodapelsin, finrivet skal och saft

Till garnering

  • hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Skär bort skalet på blodapelsinen med kniv och skär ut hinnfria filéer. Pressa ut saften från det som är kvar av apelsinen, det ska bli ca 1 dl. Blanda apelsinfiléer och morotsslantar med apelsin- och morotsjuice.

Pesto

  1. Mixa alla ingredienser till en pesto.
  2. Lägg upp apelsinfiléer med lagen i fina glas. Toppa med pesto och garnera med hasselnötter.