Citronpaj med passionsfruktsgrädde och melonkulor

Citronpaj med passionsfruktsgrädde och melonkulor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Citronpaj med passionsfruktsgrädde och melonkulor

12 ingredienser

En frisk citronpaj med krämig fyllning är en perfekt avslutning på en god middag. Tänk på att pajdegen ska vila i kylen en timme och att den färdiga pajen behöver stund för att svalna innan den kan skäras upp.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 3 citroner

Till servering:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter
  • 12 melonkulor
  • 1 stjärnfrukt

Gör så här

  1. Blanda samman smör, mjöl, socker och vatten till en pajdeg. Låt degen vila i kyl skåp i 1 timme. Värm ugnen till 200°. Kavla ut degen och tunt och fyll bottnen på en rund pajform. Baka i ugnen i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150°.
  2. Tvätta citronerna, strimla skalet och pressa ut saften. Rör ihop ägg och socker. Rör ner grädden försiktigt. Tillsätt skal och saft från citronerna och häll smeten i pajbottnen. Baka det fyllda pajskalet i ytterligare 25 - 30 minuter. Låt pajen svalna och skär sedan upp i tårtbitar.
  3. Vispa grädden. Skrapa ut kärnorna ur passionsfrukten och tillsätt i grädden. Spara några kärnor att garnera med. Skär carambolan i skovor. Dekorera varje pajbit med carambola och melonkulor. Bjud grädden till.