Citronpaj

23 röster
810
Citronpaj
Foto: TV4

Den här citronpajen blir väldigt luftig för att den lagas av florsocker och grädde. Servera gärna pajen med en glasskula.

810

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl florsocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 6 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk citron, skalet, rivet

Till servering:

  • glass

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl och florsocker till pajbottnen. Finfördela smöret i blandningen med fingertopparna så att det blir en grynig massa. Rör ner 1 ägg. Det går också bra att mixa i en mixer eller matberedare. Lägg degen i kylen minst 1 timme.
  2. Värm ugnen till 200°. Klä en form med degen och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna. Sänk temperaturen i ugnen till 150°.
  3. Vispa ägg, socker och rivet citronskal tills sockret har löst sig. Häll i pressad citronsaft och grädde, rör om väl. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen tills den stannat, ca 60–70 minuter.
26 januari 2009