Börja med att tärna aubergine och salta tärningarna lätt. Blanda runt och lägg i ett durkslag. Hacka och skiva resten av grönsakerna.
Fyll en panna med olivolja så att botten täcks. Stek auberginen på hög värme tills den blir mjuk och får fin färg.
Tillsätt lök, vitlök, blekselleri, paprika och fräs i några minuter. Sänk värmen något och tillsätt kapris, oliver, rosmarin och timjan. Slå på de krossade tomaterna och vattnet och låt koka upp.
Tillsätt vinäger och socker. Låt koka i ca 30 minuter och smaka av med salt och peppar. Balansera eventuellt med mer vinäger och socker.
KycklingSteak
Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in steaken med salt, peppar och rivet citronskal. Hetta upp olivolja i en panna.
Stek med skinnsidan nedåt i pannan i ca 5-6 minuter på medelvärme. När skinnet har en fin gyllenbryn färg vänd och stek på andra sidan i ca 1 minut. Tillsätt citronsaften och koka in. Lägg kycklingen på en ungsplåt och baka av i ugnen tills innertemperaturen visar 72 grader. Det tar cirka 15 minuter.
Servering
Koka pastan al dente efter anvisningarna på paketet, blanda sedan pastan med caponatan. Skär KycklingSteaken i skivor, tillsätt finskuren persilja, rivet citronskal och den rivna pecorinoosten. Kör några varv med pepparkvarnen. Ringla över lite olivolja för extra smak.