Citron- och vinfläsk med råstekt potatis

0 röster
4
Citron- och vinfläsk med råstekt potatis
Foto: TV4

Kombinationen citron och fläsk är värt att prova på. Citronen bryter av fint mot fläskköttet. Grytan kan förberedas i förväg och hettas upp vid servering. Servera råstekt potatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 750 g skinka eller bogfläsk, i bitar
  • 1 st citron, i tunna skivor
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 tsk korinaderkorn
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • salt och svartpeppar

Tillbehör:

  • potatis, råstekt
  • persilja

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn väl och lägg över i gryta. Strö på kryddor, lägg i vitlök och smula över buljongen.
  2. Späd med vinet och låt småkoka under lock ca 45 min, eller tills köttet är mört.
  3. Vänd ned citronskivorna efter halva koktiden.
  4. Servera med råstekt potatis och klippt persilja strödd över.
26 januari 2009

Fler goda recept