Baka den här ljuvliga kakan och bjud dina gäster på. Ricottan gör att kakan blir både saftig och får en väldigt god smak. Kakan är även glutenfri och passar perfekt till både fika eller en lite festligare tillställning nu under sommaren.
Vispa smör, 2 dl socker och vaniljsocker till en jämn smet. Tillsätt det rivna citronskalet och vispa igen.
Separera äggulorna från äggvitorna. Tillsätt 1 äggula i taget till smeten och vispa.
Vispa äggvitorna till ett löst skum. Tillsätt lite socker i taget (1 dl totalt) och vispa tills du har en maräng (smeten är blank och fast).
Tillsätt mandelmjölet och bakpulvret till smörblandningen och blanda tills du inte har några klumpar. Vänd ner Ricottan och marängen och blanda tills du har en jämn smet.
Häll över smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda i ugnen i ca 45 minuter, eller tills kakan har fått fin färg.
Ta ut och svalna. Garnera gärna kakan genom att pudra lite florsocker över.