Citron- och limekaka med vispgrädde

Citron- och limekaka med vispgrädde
Foto: TV4

Citron- och limekaka med vispgrädde

Av: Sarita - Falkenberg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h 30 m

God efterrättspaj med syrlig lime- och citronfyllning. Serveras med skivad lime och vispad grädde.

Dryckestips: Dessertvin Nivole

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner12 - 14 bitar

Botten

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 1 citron, rivet skal och saft

Garnering

  • 1 limefrukt, skivad
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter eller 8 små pajformar. Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  6. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.