Cirkustårta med chokladgrädde och chokladganache
Ingredienser
Michelles tårtbotten med strössel
- 8 ägg
- vetemjöl
- potatismjöl
- strösocker
- 8 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- färgglada chokladknappar
- oreos, krossade
Bjørn-Alis chokladdrömsbotten
- 10 ägg, rumsvarma
- 100 g brunt farinsocker
- 200 g strösocker
- 180 g vetemjöl
- 100 g glutenfritt mjöl (eller potatismjöl)
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk bakpulver
- 35 g kakao
Bjørn-Alis chokladganache
- 5 dl vispgrädde
- 50 g honung
- 500 g choklad, av valfri sort
Bjørn-Alis chokladgrädde
- 1 l vispgrädde, kall, (max 36 % fett)
- 75 g chokladganache, kyld
- 4 msk florsocker
Montering
- limefrukt, saft
- ca 2 kg sockerpasta