Tre olika smaker i fromage

Tre olika smaker i fromage
Foto: TV4

Tre olika smaker i fromage

Av: Cian Bornebusch

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Piffa upp de halvfärdiga mousserna med lite egna smaker som till exempel mint, citronlikör och rom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ätliga blommor kan beställas i din matvarubutik eller blomsterhandel.

Dryck: Päroncider, alkoholfri alternativt mosserande vin, typ ”Cava”.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp chokladmousse
  • ev mintdroppar
  • 0,5 förp jordgubbsmousse
  • ev rom
  • 0,5 förp mango/citronmousse
  • ev Limoncello

Till dekoration

  • blockchoklad
  • ev ätbara blommor

Gör så här

  1. Tillaga de olika mousserna enligt förpackningarna. Tillsätt gärna lite mintdroppar i chokladen, lite limochello i mangomoussen och lite rom i jordgubbsmoussen.
  2. Portionera upp mousserna i avecglas eller andra små skålar.
  3. Dekorera med blockchoklad som fått smälta som ett rutmönster och sedan fått stelna. Bryt chokladmönstret i bitar och stick ner bitarna i den stelnade moussen.
  4. Dekorera eventuellt med ätbara blommor.