Ciabatta med mozzarellacrème och parma

Ciabatta med parma och mozzarellacème
Foto: Granarolo

Ciabatta med mozzarellacrème och parma

12 ingredienser

25 m

Mackornas macka! Mozzarella mixas till en härlig kräm som samsas med basilikamarinerade tomater och parmaskinka på en krispig ciabatta. Enkelt och alldeles underbart.

läs mer
Granarolo Mozzarella

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100 % komjölk. Vi har Mozzarella för alla smaker och tillfällen.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g tomat (röda, gula gröna)
  • 0,5 dl Olivolja De Cecco Classico
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 4 ciabattabröd
  • 2 förp Granarolo Mozzarella (eller 1 paket Granarolo Mozzarella Maxi)
  • 0,5 dl smetana
  • 8 skivor parmaskinka
  • 20 g rucolasallad
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär tomaterna i små kvartar och lägg i en skål.
  3. Mixa olivolja, basilikablad och vitlök.
  4. Riv i citronzest och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar.
  5. Rör ner tomaterna.
  6. Mixa mozzarella och smetana slät, smaka av med salt.
  7. Dela ciabattan över mitten, ringla olivolja på insidan.
  8. Rosta i ugnen med insidan uppåt i 6–8 minuter tills den blir krispig på ytan.
  9. Lägg parmaskinka på de fyra ciabattabottnarna.
  10. Klicka på rikligt med mozzarellakräm och lägg på de basilikamarinerade tomaterna.
  11. Toppa med rucolasallad och basilikablad, avsluta med ciabattalocket.

Det är skillnad på mozzarella och mozzarella. Denna är bland den godaste jag ätit!! Fantastisk smak och konsistens, love it! /Catarina König

TIPS!
läs mer
Mini-bruschetta med Quattrocentokräm

Snabba middagstips från Catarina König

Få fler snabba, enkla rätter som ger vardagen lite guldkant

Läs mer

läs mer
Klassisk caprese

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer