Rullrånskorg med smultron. Serveras med punschparfait.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Rullrånskorg
3 ägg
1,5 dl strösocker
125 g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
smultron (och/eller tärnade jordgubbar till fyllning)
Punschparfait
3 äggulor
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
0,75 dl punsch
Gör så här
Rullrånskorg
Värm ett rullrånsjärn på en spisplatta med jämn värme.
Ägg och socker vispas det smälta smöret hälls i smeten, sist mjölet blandat med vaniljsockret.
När järnet har blivit varmt lägg en matsked smet i järnet vänd några gånger tills det har fått fin färg, den färdiga kakan läggs i en tekopp för att stelna så blir det en korg.
Resten av smeten kan man rulla ihop som en rulle.
Fyll korgen med bären.
Servera med punschparfait.
Punschparfait
Vispa äggulor och socker poröst.
Vispa grädden i en annan bunke.
Rör ner punschen i äggvispet.
Vänd sen i grädden och frys i minst 4 timmar.
Skeda upp parfaiten på tallrik bredvid den bärfyllda rullrånskorgen.