Christians kyckling med picklade grönsaker och hummus

Ugnsbakad kyckling som serveras i pitabröd med hummus, pickles och yoghurt.

25 april 2017
10

Du behöver

  • 10 kycklingklubbor
  • 2 l vatten
  • 0,5 l krossade tomater
  • 2 morötter, delade i bitar
  • 2 gula lökar, delade i bitar
  • timjankvistar
  • 10 klyftor vitlök
  • 1 msk piemento (rökt paprika)

Pickles

  • 10 jalapeños
  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Picklad zucchini

  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • 2,5 dl socker
  • 0,5 l vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk senapsfrön
  • 1 tsk colemans
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 gul lök

Servering

  • koriander
  • pitabröd
  • turkisk mezeyoghurt
  • bbq-sås
  • rubb
  • 10 dl mild hummus, spritsbar

Gör så här

  1. Dag 1
    Bryn kycklingen i olja, tills gyllene. Lägg i bleck, täck med vätska (krossade tomater och vatten). Tillsätt morötter, lök, vitlök och kryddor. Låt gå i ugn över natten på 75 grader.
  2. Dag två
    Plocka köttet från klubborna. Mixa vätskan till en slät kräm med allt som har legat i bleck. Blanda ihop vätskan med bbq-sås. Denna sås kan du värma kycklingen i.
  3. Pickles
    Skiva lök och jalapeños tunt på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten, låt koka 2 minuter. Låt svalna i 10 minuter, slå sedan lagen över den skivade jalapeño och lök, ha dem i varsin bunke, så de inte blir missfärgat.
  4. Picklad zucchini
    Koka ihop allt utom zucchini. Skiva zucchinin tunt på en mandolin och vänd runt i lagen precis innan servering.
  5. Servering
    Servera kycklingen i pitabröd tillsammans med de goda tillbehören.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept