Kokt piggvar med riven pepparrot

1 röst
4

Kokt piggvar med riven pepparrot och skirat smör

Här kan du se Christian berätta om hur han lagar piggvar



Johan Franco Cerecedas vintips
Bonterra Chardonnay 2009, art.nr. 16632, 135 kr, 4 solar

Christian Sjödin bjöd även på

Korv på anka och vildsvin


Frasvåfflor med rårörda bär grädde


Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st piggvar på ca 2-3 kg
  • 1 st pepparrot
  • 200 g smör
  • 1 kg potatis, fast
  • 1 knippe dill
  • 1 st citron
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Rimma piggvaren i saltlag på 50 gram salt med 1 liter vatten i 12 timmar.
  2. Skär av huvudet och dela piggvaren i 4 lika stora delar.
  3. Koka i lättsaltat vatten till den har en innertemperatur på 52 grader.
  4. Skala och riv rikligt med pepparrot.
  5. Skala och koka potatisen i 25 minuter, i saltat vatten och ett halvt knippe dill.
  6. Smält smöret.
  7. Serveras omgående med resterande dill och citron om man vill.
28 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept