Pasta Carbonara på Christians Hellbergs vis

Pasta Carbonara
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Pasta Carbonara på Christians Hellbergs vis

10 ingredienser

En gräddig variant på pasta carbonara med både röd och gul lök. Lätt att laga och otroligt gott!

Ingredienser

portioner
  • Pasta till (av valfri sort)
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 förp bacon
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 bit parmesanost
  • 2 ägg, gulorna
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, svetta av löken och häll på gräddmjölk.
  2. Krydda med mycket svartpeppar.
  3. Koka pastan i rikligt med vatten och lite salt.
  4. Häll pastan i gräddsåsen.
  5. Stek bacon och klyftad röd lök.
  6. Häll på pastan och såsen, rör om, salta och peppra.
  7. Riv osten.
  8. Lägg upp pastan och strö över den rivna osten.
  9. Dela ägget och spara äggulan i halva äggskalet och ställ i pastan.
  10. Servera.