Färsk pasta med inlagda kronärtkockor och riven jordlagrad pecorino ost

Färsk pasta med inlagda kronärtkockor och riven jordlagrad pecorino ost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Färsk pasta med inlagda kronärtkockor och riven jordlagrad pecorino ost

5 ingredienser

Det är härligt med färsk pasta! Att ha inlagda kronärtskockor och en lagrad ost av sorten pecorino till gör det bara ännu bättre.

HANNA HEDLUND MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hummer feta haloumi chevre houmus tomater rödbetor pinjenötter kronärtskocka svamptortelini lufttorkad skinka färsk sparris
− Parmaskinka dela med någon halvt packet ca 10:-
− Kikärtor burk 400g 39.90:- dela på ca 20:-
− Chevré ca 20:-
− Kronärtskocka burk ca 20:-
− Svamp ca 10:-
− Färsk lasagneplatta ca 10:-
− Rosso sallad ca 10:-
− Mynta ca 10:-
− Mango ca 10:-
TOTALT: 120:-

Ingredienser

portioner
  • 4 lasagneplattor
  • 1 förp kronärtskockor, inlagda
  • 1 bit pecorinoost
  • buljong
  • schalottenlök

Gör så här

  1. Strimma lasagneplattorna till långa pasta remsor.
  2. Koka i buljong, till den är mjuk.
  3. Värm på kronärtskockorna, häll av spadet och häll i 1 dl vitt vin.
  4. Skala och skär charlottenlöken i tunna ringar.
  5. Blanda löken med kronärtskockorna, hacka persilja och lägg i pannan.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Riv osten och lägg upp i skål vid sidan.
  8. Lägg upp pastan och blanda ner kockorna.
  9. Servera.