Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta

Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta

9 ingredienser

Kyckling kan man göra många goda rätter med. Varför inte göra ett kycklingspätt och servera tillsammans med gräddig pasta!

CARIN DA SILVAS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Allt med kyckling, ingefära, pasta, och alla desserter…..

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kycklingfilé, ingefära, kanelgifflar (konstigt jag vet) pasta
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chili ca 3:-
− Lime ca 5:-
− Ingefära ca 10:-
− Vit choklad ca 20:-
− Spenat ca 10:-
− Vattenkrasse ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Fullkorns pasta ca 5:-
TOTAL: 108:-

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • fullkornspasta (skruvar) till 2 personer
  • 2 klyftor vitlök (delade i bitar)
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl soja
  • 2 limefrukter
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i långa bitar och trä på spett.
  2. Riv ingefära och blanda med rivet limeskal och olivolja.
  3. Pensla kycklingen med blandningen samtidigt den steks på spett i panna med vitlök.
  4. Koka pasta och häll sedan av vattnet.
  5. Kärna ur och skär chilin i ringar, stek lätt och blanda sedan i pastan.
  6. Häll på grädde och soja och låt koka några minuter.
  7. Blanda yoghurt med rivet limeskal och servera till kycklingen och pastan.