Rotfruktsgryta med stekt bratwurst och dijonsenapskräm

Rotfruktsgryta med stekt bratwurst och dijonsenapskräm
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Rotfruktsgryta med stekt bratwurst och dijonsenapskräm

10 ingredienser

En gryta av rotfrukter tillsammans med stekt bratwurst och kräm av dijonsenap.

Ingredienser

portioner
  • 1 palsternacka
  • 1 jordärtskocka
  • 1 violett morot
  • 1 bratwurst
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 kycklingbuljongtärning

Dijonsenaps kräm:

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i lite olika former. Koka dem i en kastrull med lite vatten, kycklingbuljong, persilja, timjan och cayenne peppar.
  2. Dela korven i två halvor och stek korven i stekpanna.
  3. Blanda ingredienserna till dijonsenaps krämen.
  4. Lägg upp grytan i djup tallrik och lägg på korven.
  5. Klicka på dijonsenaps krämen och servera.