Gratinerade havskräftor

2 röster
4

Gratinerade havskräftor med dragon och saffranssmör.

Visa mer
4

Du behöver

Havskräftor

  • 20 havskräftor
  • 300 g smör, rumstempererat
  • 1 förp saffran, 0.5 g
  • 1 msk matolja
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 0,5 knippe dragon
  • 1 apelsin, skal och juice
  • Salt, efter smak
  • ströbröd

Sås

  • 2 dl reducerad skaldjursfond
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 röd paprika, skalad
  • 0,5 gul parika, skalad
  • 0,5 gul lök, skalad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 stjärnanis
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 förp saffran, 0.25 g

Servera med

  • Nybakat bröd

Gör så här

  1. Kräftor
    Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klyv kräftorna i mitten.
  3. Strö på salt.
  4. Skär löken fint och fräs löken i oljan, häll i saffran.
  5. Låt svalna.
  6. Blanda samman saffranslöken med smöret, dragon och apelsinskal och juice.
  7. Stryk på smöret på kräftorna.
  8. Strö över ströbröd.
  9. Sås
    Skär lök, paprika och vitlök fint.
  10. Fräs vitlök, paprika och lök i olja.
  11. Strö på saffran, låt fräsa i ca två minuter.
  12. Slå i fond, vin och lägg i anis.
  13. Koka ihop tills ca hälften återstår.
  14. Precis innan servering
    Gratinera kräftorna i ugnen ca tre minuter.
  15. Servera kräftorna med såsen och nybakat bröd.
14 december 2010
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept