Fjordlax Tandoori med gurksallad

Du behöver

  • Lax (benfri) räkna med 200 g/person
  • tandoorikrydda

Gurksallad:

  • 2 st gurkor
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • Salt & Peppar efter smak
  • mynta

Gör så här

  1. Plocka ut eventuella ben ur laxen och rubba in den med den torra tandoorikryddan.
  2. Grilla med skinnsidan uppåt först så kryddorna sätter sig i laxen.
  3. Gurksallad: Skala och kärna ur gurkorna med en sked. Skär ned i stavar.
  4. Strax innan servering blanda upp med yoghurten och smaksätt med salt, peppar och vitlök.
  5. Avsluta med att garnera med mynta.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Christian Hellberg

Visa alla recept från Christian Hellberg

Fler från Grilla! med Christian Hellberg

Visa alla recept från Grilla! med Christian Hellberg