Halstrad regnbågsforell med provensalisk grönsaksröra och persiljeskum

Halstrad regnbågsforell med provensalisk grönsaksröra och persiljeskum
Foto: Julia Bejerot-Winkler

En härlig halstrad regnbågsforell som serveras med provensalisk röra av grönsaker och skum av persilja. Visst låter det gott!

DAVID BEXELIUS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Jag är stor älskare av italiensk mat, hela medlhavet funkar. Är galen i sushi. Bearnaisse är världens bästa sås. Jag gillar sås.

Din "dröm-matkasse" vad finns i den?
Lax, fjällröding(gillar fisk), hummer, många spanska hårdostar, persilja, paprika, ingredienser till färsk pasta, gott bröd, torkat renkött. Men det viktigaste är vad som finns i

− Röding/regnbåbe
ca 40:-
− Paprika röd – lila - gul
ca 20:-
− Persilja
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Mandel potatis
ca 10:-
− Baskisk hård ost, får + get
ca 20:-
− Lime
ca 5:-
− Vanilj&kanel stång
ca 10:-
− Ananas, halv
ca 10:-
TOTAL: 135:-

SKOJKASSE
Färdig Bearneise
Pommes
Lövbit
1 Gurka
Chokladsås + big pack glass

10 mars 2008
2

Du behöver

  • 1 st regnbågsforell
  • 2 dl grädde
  • 2 st paprika, gul och röd
  • 2 st klyftor vitlök
  • 6 st mandelpotatis
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 knippe persilja
  • olivolja
  • salt/peppar
  • timjan

Gör så här

  1. Skär paprika, vitlök och timjan, lägg på en plåt strö över salt, peppar och olivolja.
  2. Låt stå i 10 min på 180 grader.
  3. Skär mandelpotatis i 1 cm tjocka skivor och stek i salt, peppar och olivolja.
  4. Ta ut paprikan o blanda ner i stekpannan med potatisen.
  5. Reducera vitt vin med grädde, häll över i mixer med 1 msk smör, salt, peppar och persilja.
  6. Mixa tills såsen är slät och fått en grön färg, häll den i kastrull och koka upp.
  7. Färdigt att serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept