Skaldjursminestrone med saffransaioli

Skaldjursminestrone med saffransaioli
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Skaldjursminestrone med saffransaioli

9 ingredienser

Aioli med saffranssmak serveras till en minestrone med skaldjur.

RICKARD OLSSON MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Jag är ju skaldjurskille...

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
vitt vin ( Sancerre eller Chablis, , räkor, havskräftor, ostron, sedan är det bara att fylla på därifrån...
− Fryst skaldjursmix
ca 30:-
− Linguini smal pasta
ca 5:-
− Salladslök
ca 5:-
− Pecorino
ca 20:-
− Avokado
ca 5:-
− Tomater
ca 5:-
− Salami
ca 15:-
− Saffran
ca 10:-
− Äpple
ca 5:-
− + 2st 0.50 öres kålor
TOTAL: 71:-

Ingredienser

portioner
  • 100 g linguini (pasta)
  • 0,5 förp skaldjurmix
  • 2 msk hummerfond
  • 4 dl vatten
  • 2 salladslökar
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • persilja
  • basilika, till garnering

Gör så här

  1. Bryt pastan i små bitar.
  2. Varm vatten i djup panna och blanda i hummerfond och en klick smör.
  3. Lägg i den brutna pastan, vitt vin och charlottenlök i ringar.
  4. Stek skaldjuren i het panna och häll över blandningen av buljong, pasta och lök.
  5. Smaksätt med hackad persilja.
  6. Garnera med basilika och servera med en klick saffransaioli.
  7. Blanda creme fraiche med saffran, hackad vitlök, salt och peppar.