Mozzarella på salladsbädd med örter

Mozzarella på salladsbädd med örter
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Mozzarella på salladsbädd med örter

6 ingredienser

15 min

En frisk förrätt med mozarella, sallad och örter sätter igång smaklökarna

ALEXANDRA PASCALIDOU MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Avocado, Mozzarella, färsk fisk eller skaldjur, svamp, choklad, cocktailtomater, tropisk frukt – mango, hjortronsylt, kalkon, risgrynsgröt, kokosmjölk, grön curry, saffran, grapefrukt, honung, yoghurt, spenat, pinjenötter, valnötter, chevréost, tryffel, kardemumma och kanel,

− Fisk – regnbåge, 250g
ca 35:-
− Hjortronsylt ( hemifrån )
− Mozzarella, 100g
ca 12:-
− Grapefrukt,1st
ca 5:-
− Svamp, 250g
ca 30:-
− Yoghurt – matlagnings 200ml
( ca 12:- )
− Honung, 250ml
( ca 27:- )
− Pinjenötter, 50g
ca 17:-
− Kanel , hel 20g
ca 7:-
− Risoni
ca 5:-
− Mangoldskott
ca 10:-
TOTALT: 121:-

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0,25 rödlök, tunt skivad i ringar
  • 1 msk olivolja
  • 200 g röda mangoldskott
  • 1 tsk kryddblandning franska örter

Gör så här

  1. Rosta pinjenötter i het panna med franska örter och 1 msk olivolja.
  2. Blanda mangoldskotten med pinjenötterna, svart peppar, 1 msk olivolja och rödlöksringarna.
  3. Bränn av mozzarellan med en brännare och toppa salladen med osten.