Tira mi su

Tira mi su
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Tira mi su

11 ingredienser

Det här är en klassisk Italiensk dessert. Direkt översatt betyder Tira mi su "dra mig upp".

Se här när Christian tillagar Tira mi su!

Ingredienser

portioner
  • 100 g äggula
  • 175 g florsocker
  • 400 g mascarpone
  • 4 dl grädde, vispad
  • 4 gelatinblad, blötlagda
  • 4 msk marsalavin
  • 3 msk Kaluha
  • 3 msk Galliano
  • 4 savoiardikex
  • 1 kopp mörkt kaffe, kallt
  • 1 dl girotter (inlagda körsbär) (frivilligt)

Gör så här

  1. Vispa äggula och florsocker fluffigt.
  2. Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet. Smaka av.
  3. Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet.
  4. Blanda ner äggsmeten med vispad grädde.
  5. Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman.
  6. Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
  7. Lägg sedan i dom i burkar/skålar som desserten skall serveras i.
  8. Fyll på med körsbären och avsluta sedan med att lägga i mascarponesmeten.
  9. Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör.