Lax-sandwich på grillad pepparbrioche

0 röster
4

Du behöver

  • 600 g lax delad på 8 bitar
  • salt och svartpeppar
  • 1 pepparbrioche, skivas
  • 2 bifftomater
  • 1 röd lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul zucchini

Rostad vitlöks-aioli:

  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 äggulor
  • 2,5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Fänkålsslaw:

  • 1 fänkålsstånd
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
  • mald spiskummin
  • 50 g machésallad

Gör så här

  1. Halstra laxen i olivolja på hög värme i ca två minuter, salta och peppra.
  2. Grilla briochen, skiva grönsakerna och grilla zuccinin. Baka vitlöken och paprikan i ugn på 120 grader i 20 minuter. Pressa ur vitlöksköttet och skala paprikorna.
  3. Mosa vitlöken, blanda den med äggulor och salt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning, smaka av med peppar och citronsaft.
  4. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, salta och låt ligga i ca en halvtimme för att dra ur vattnet. Vänd ner fänkålen i yoghurten, smaka av med salt, peppar och spiskummin.
  5. Lägg salladen på brödet, laxen på och servera med tillbehören.
15 november 2007

Laddar fler recept