Lök- och nudelsoppa med soltorkade tomater

Lök- och nudelsoppa med soltorkade tomater
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Lök- och nudelsoppa med soltorkade tomater

9 ingredienser

Soppa till förrätt är inte så dumt. Gör den lite matigare som här med nudlar och soltorkade tomater.

MORGAN ALLING MATKASSE

MIN drömkasse:
Mixat från alla världens hörn. Jag gillar att blanda frukt med kött, apelsiner i sallander osv... gillar mycket olika smaker, koriander, basilika, osv... mycket smaker... inte stark men olika smaker.
− Fläskfilé 250g ca 25:-
− Apelsin ca 3:-
− Koriander, färsk ca 10.-
− Nudlar ca 5:-
− Aprikoser torkade naturgodis lösvikt ca 10:-
− Avokado ca 5:-
− Soltorkade tomater, burk 30.- färska ca 10:-
− Grönmögelost ca 20:-
− Toblerone ca 20:-
TOTALT: 108:-

Ingredienser

portioner
  • 1 förp snabbnudlar
  • kycklingbuljong
  • 0,5 rödlök
  • 2 tomater
  • 10 soltorkade tomater
  • persilja
  • thaibasilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka nudlarna i kycklingbuljong.
  2. Hacka tomaterna och skivad lök och lägg i soppan.
  3. Lägg i de soltorkade tomaterna.
  4. Krydda med hackad färsk persilja, thaibasilika och salt/peppar.