Sallad på pruscotti, stekt skogchampinjon med hummous

Sallad på pruscotti, stekt skogchampinjon med hummous
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Sallad på pruscotti, stekt skogchampinjon med hummous

10 ingredienser

Pruscottisallad md stekta champinjoner från skogen som serveras med fiberrik hummous.

HANNA HEDLUND MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hummer feta haloumi chevre houmus tomater rödbetor pinjenötter kronärtskocka svamptortelini lufttorkad skinka färsk sparris
− Parmaskinka dela med någon halvt packet ca 10:-
− Kikärtor burk 400g 39.90:- dela på ca 20:-
− Chevré ca 20:-
− Kronärtskocka burk ca 20:-
− Svamp ca 10:-
− Färsk lasagneplatta ca 10:-
− Rosso sallad ca 10:-
− Mynta ca 10:-
− Mango ca 10:-
TOTALT: 120:-

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor prosciutto, skinka
  • 8 skogschampinjoner
  • olivolja
  • rosésallad
  • 1 förp kikärtor
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • basilika, till garnering

Gör så här

  1. Lägg upp pruscotti skinkan på en bädd av rosésalladsblad.
  2. Skär toppen och botten av svampen, pensla dem med olja, citronsaft, salt och peppar.
  3. Stek i grillpanna på båda sidor.
  4. Lägg upp svampen på salladen.
  5. Garnera med basilika och ringla på olivolja.
  6. Värm kikärtorna i kastrull tillsammans med saften av ½ citron, olja, salt och peppar.
  7. Hacka 3 vitlöksklyftor och lägg i kastrullen.
  8. Häll allt i en mixer och fyll på med olivolja tills det blir en fin konsistens.
  9. Servera salladen med en klick hommous.