Sallad på parma och jordlagrad peccorino ost

Sallad på parma och jordlagrad peccorino ost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Sallad på parma och jordlagrad peccorino ost

4 ingredienser

En parmasallad med god peccorino ost. En lätt och god förrätt.

MARTIN LIDBERGS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bröd, räkor mm till en toastskagen till förrätt kanske.
Blandade grönsaker då avocado är ett måste, fisk, kanske lax, ris och någon god sås. Chokladpudding eller något annat med choklad till efterrätt slår aldrig fel. Detta finns i min dröm-kasse
− Lax, 250g ca 30:-
− Ris ca 5:-
− Blomkål ca 10:-
− Parmaskinka, paket ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Papaya ca 10:-
− Ruccola ca 10:-
− Gruyere ca 20:-
− Morötter ca 5:-
− Aubergine ca 10:-
− Timjan ca 10:-
TOTALT: 135:-

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 pecorinoost, jordlagrad, liten bit
  • rucolasallad
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Lägg skinkan platt och rulla in ruccola.
  2. Ställ rullarna upp och garnera med tunt skivad rödlök.
  3. Hyvlad peccorino ost och ringla över balsamvinäger och olivolja.
  4. Salta och peppra.