Salamisallad med pecorino ost och citronmarinerade tomater

Salamisallad med pecorino ost och citronmarinerade tomater
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Salamisallad med pecorino ost och citronmarinerade tomater

9 ingredienser

En sallad med salami, pecorino ost och tomater som är marinerade i citron. Härligt!

RICKARD OLSSON MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Jag är ju skaldjurskille...

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
vitt vin ( Sancerre eller Chablis, , räkor, havskräftor, ostron, sedan är det bara att fylla på därifrån...
− Fryst skaldjursmix
ca 30:-
− Linguini smal pasta
ca 5:-
− Salladslök
ca 5:-
− Pecorino
ca 20:-
− Avokado
ca 5:-
− Tomater
ca 5:-
− Salami
ca 15:-
− Saffran
ca 10:-
− Äpple
ca 5:-
− + 2st 0.50 öres kålor
TOTAL: 71:-

Ingredienser

portioner
  • 100 g pecorinoost, hyvlad
  • 1 avokado
  • 2 salladslökar
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 1 chorizokorv
  • 6 körsbärstomater
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Skala och skär avokadon i bitar.
  2. Skär löken i små ringar.
  3. Blanchera tomaterna i varmt vatten så att skalet försvinner.
  4. Blanda tomater, salladslök och avokado i bunke med olja, salt och peppar.
  5. Skär korven i skivor och stek i panna.
  6. Lägg upp korven på salladen och hyvla pecorino osten över.