Halstrad melon med rostade pinjenötter

Halstrad melon med rostade pinjenötter
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Halstrad melon med rostade pinjenötter

8 ingredienser

Det här är en fruktig förrätt med melon och pinjenötter. Friskt och gott!

MATS NÄSLUNDS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
anka savoykål hasselbackspotatis

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-

Ingredienser

portioner
  • 1 melon (Gana-Nätmelon)
  • 0,5 förp pinjenötter
  • 100 g mâchesallad
  • 1 rödlök
  • olja/Vinäger
  • salt
  • peppar
  • rörsocker

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i fina skivor.
  2. Lägg i form, strö över råsocker och bränn av med brännare.
  3. Lägg upp salladen i en skål, skär rödlök i fina skivor och blanda. Ringla över olja och vinäger, salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötterna i het panna.
  5. Lägg upp salladen i en skål och toppa med pinjenötterna.
  6. Lägg sedan de halstrade melonskivorna över salladen och servera.