Pilgrimsmussla med dill och citrusskum

Pilgrimsmussla med dill och citrusskum
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Pilgrimsmussla med dill och citrusskum

10 ingredienser

En härlig förrätt med pilgrimsmusslor med skum av dill och citron.

LARS OHLYS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Fisk, vegetariskt, kött - allt går bra. Jag gillar pajer och gratänger.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Tryffel skulle vara kul att pröva på.
− Pilgrimsmusslor 4st
ca 40:-
− Tryffel ta med själv alt. Tryffel olja 99:- flaska 60ml, eller mald tryffel 169:-
1 pkt 30g
− Bacon
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Blomkål
ca 10:-
− Dill ca 5:-
− Shitakesvamp
ca 15:-
− Granat äpple
ca 10:-
− Kiwi
ca 5:-
TOTALT: 100:-

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 citron
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dillvippor
  • 1 granatäpple
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Trä pilgrimsmusslorna på spett (2 på varje).
  2. Halstra i panna med rivet citronskal och lite citronsaft.
  3. Blanda smör, mjölk, grädde, vitt vin, saften från ½ citron, salt och peppar i en kastrull mixa och värm.
  4. Lägg dillvippor i en bordsmix och häll över den varma blandningen.
  5. Mixa några minuter och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp igen.
  6. Dela granatäpplet på mitten och slå ut kärnorna.
  7. Lägg spetten på en tallrik och häll över citron och dill skummet.
  8. Garnera med granatäppelkärnorna.