Lax-sandwich på grillad pepparbrioche med rostad vitlöksaioli

0 röster
4

Du behöver

  • 600 g lax delad på 8 bitar
  • salt och svartpeppar
  • 1 pepparbrioche, skivas

Rostad vitlöksaioli:

  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 äggulor
  • 2,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk citronsaft
  • Grönsaker:
  • 2 bifftomater
  • 1 gul zuccini
  • 1 röd lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 50 g machesallad

Fänkålsslaw:

  • 1 fänkål
  • salt och peppar
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • mald spiskummin

Gör så här

  1. Halstra laxen i olivolja på hög värme i ca två minuter.
  2. Grilla briochen, skiva grönsakerna och grilla zuccinin.
  3. Baka vitlöken och paprikan i ugn på 120 grader i 20 minuter.
  4. Pressa ur vitlöksköttet och skala paprikorna.
  5. Mosa vitlöken, blanda den med äggulorna och salt.
  6. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning.
  7. Smaka upp med peppar och citronsaft.
  8. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, salta och låt ligga i ca en halv timma och dra ut vattnet.
  9. Vänd ner fänkålen i yoghurten.
  10. Smaka upp med salt, peppar och spiskummin.
17 april 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept