Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak

Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak

15 ingredienser

Den här rätten är enkel att göra. Grilla musslorna gyllene och servera med en god sallad.

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt
  • peppar
  • grillspett

Tryffel:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • peppar
  • citron, pressad
  • gräslök, finskuren

Sallad:

  • 100 g vattenmelon
  • 4 gröna sparrisar, skalad
  • ca 4 rädisor, skala och lägg i kallt vatten
  • 100 g gurka, skalad, urkärnad
  • 1 bit stjälkselleri

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslor: Plocka bort muskeln från musslorna.
  2. Trä på spett och grilla gyllene, ca 1 minut på varje sida.
  3. Tryffel: blanda samman majonnäs och tryffelolja.
  4. Smaka av med salt, peppar och citron.
  5. Blanda i skuren gräslök.
  6. Sallad: Skiva sellerin tunt.
  7. Smaka upp alla grönsaker med salt, peppar och olivolja.